Co nejíst v těhotenství

Každá těhotná žena touží po tom mít zdravé a krásné miminko. Aby dítě bylo zdravé a dobře vyvinuté, je velmi důležité to, co matka v těhotenství jí. Existují potraviny, kterým byste se rozhodně v těhotenství měla vyhnout.

Jakým potravinám se vyvarovat?

V první řadě byste se měla vyvarovat nadměrné konzumaci sladkostí. Avšak se vám může stát, že právě na ně, vás budou přepadat neutěšitelné chutě. Pokud tomu tak je, snažte se sladkosti nahradit ananasem, hroznovým vínem, melounem, malinami a podobně. Ovoce a zelenina vám i plodu jen prospějí a navíc zaženou chuť na sladké.

Další potravina, která se těhotným ženám rozhodně nedoporučuje, je syrové maso. Nemělo by vás vůbec napadnout, pochutnat si na vašem oblíbeném tatarském bifteku, protože by mohl nadělat pěknou paseku.

V těhotenství nejsou vhodná ani syrová vejce. Vyhnout byste se také měla nadměrné konzumaci mořských ryb a mořských plodů. Nekonzumujte potraviny obsahující majonézy, nebo tatarské omáčky. Spíše než v restauracích se raději v těhotenství stravujte doma, budete tak mít přehled o složení potravin. Velmi nevhodné jsou měkké a zrající sýry, sýry s plísní.

To, že je velmi nevhodné pít alkohol a kouřit v těhotenství, nebo dokonce brát drogy, snad ani není třeba zdůrazňovat. V momentě, kdy se vaše těhotenství potvrdí, s těmito zlozvyky okamžitě přestaňte.

V těhotenství se doporučuje častěji, a to nejlépe po každém jídle, si čistit chrup. Ten je v období těhotenství ohrožen mnohem více.

Strava v těhotenství by měla být pestrá a vyvážená. Doplněná o vitamíny pro těhotné matky.

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang