Cibulačka s olomouckými syrečky – recept

Zařazení:

Polévky, Bezmasá jídla, Zelenina

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

40 minut

Ingredience:

4 cibule 1 lžíce sádla nebo oleje 1 kuřecí bujón z kostky masox sůl a pepř podle chuti 2 kuličky jalovce špetka kmínu 1 lžíce másla 4 krajíce chleba 8 olomouckých syrečků

Postup:

Cibule překrojíme napůl a nakrájíme na tenká půlkolečka. Olej nebo sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut, často mícháme. Kostku bujonu rozpustíme v 1,5 l vody a cibuli vývarem zalijeme. Přidáme jalovec a kmín a přivedeme k varu. Na mírném plameni zvolna vaříme 20 minut. Mezitím nakrájíme chleba na kostičky a olomoucké syrečky nastrouháme.

V pánvi rozpustíme máslo a kostičky chleba orestujeme. Pak na ně navrstvíme nastrouhané syrečky, přiklopíme pokličkou a necháme rozpustit, až vznikne jakási omeleta. Tu přendáme na talíř a pomocí vidličky roztrháme na kousky. Kousky syrečkové omelety dáme do polévkových misek, zalijeme horkou cibulačkou a ihned podáváme.

O receptu Cibulačka s olomouckými syrečky 13.03.2012 13.03.2012

8x, uvařeno: 1x

Pavlína

 

Cibulačka s olomouckými syrečky

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang