Bum bum kuře – recept

Počet osob:

2

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

1/2 kuřete 1 okurka voda na omáčku: 1 cibule 3 polévkové lžíce sojové omáčky 1 čajová lžička cukru 2 polévkové lžíce burákového másla pepř chilli

sůl

Postup:

Do velké pánve si nalijeme přibližně litr vody a přivedeme ji do varu. Do vroucí vody vložíme naporcované kuře (rozdělené na čtvrtky, takže máme stehno a prso) a vaříme asi půl hodiny. Po půl hodině, co se kuře vaří na větší plamen je vyndáme a ochladíme ledovou vodou. Zchlazené kuře necháme asi hodinu odležet v lednici. Poté maso obereme z kostí, pomlátíme paličkou a natrháme na menší kousky (nekrájíme).

Salátovou okurku si důkladně omyjeme, nakrájíme na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky a smícháme s kuřecím masem. Omáčku si uděláme tak, že si nakrájíme cibuli na drobné kousky, burákové máslo necháme hodně změknout a nakonec všechny ingredience smícháme dohromady (je to taková hustá omáčka).

O receptu Bum bum kuře 05.03.2012 14.03.2012

 

Bum bum kuře

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang