Bum bum kuře – recept

Kuře Bum bum je snadný a chutný recept, který jistě přinese chuť na váš stůl! Toto kuře je marinováno v kombinaci pikantních koření a poté upečeno v troubě, aby vzniklo šťavnaté, křehké a chutné jídlo. Stačí jen pár ingrediencí, jednoduché marinování a minimální příprava a můžete si v pohodlí domova vychutnat večeři jako v restauraci. Podávejte ji s rýží a pochutnejte si!

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky mletého oregana
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml passaty
  • 1 lžička hnědého cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C.

Kuřecí stehna vložte do pekáče a okořeňte česnekem, oreganem a uzenou paprikou.

V samostatné pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a papriku do změknutí.

Do pánve přidejte kuřecí vývar, passatu a hnědý cukr, přiveďte k varu a přelijte jím kuře v pekáči.

Pečte v troubě 30 minut nebo dokud není kuře propečené a omáčka bublá.

Podávejte s vařenou rýží nebo bramborami. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang