Buchta s pudinkem cikcak – recept

Recepty na dorty s pudinkem mohou být opravdu vynikající! Je to skvělý způsob, jak dodat dortu krémovitost a trochu sladkosti, a navíc ho může udělat extra vlhkým. Navíc můžete použít různé pudinkové příchutě, které dortu dodají další hloubku a komplexnost.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3/4 šálku cukru krystal
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku kakaového prášku
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku husté smetany
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 šálek vroucí vody

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte pekáč o rozměrech cca 23×33 centimetrů a dejte ho stranou.

Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a kakaový prášek. V samostatné míse smíchejte máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí. Těsto nalijte do připravené zapékací misky. Posypte čokoládovými lupínky.

V malé misce vyšlehejte smetanu, hnědý cukr a vroucí vodu, vznikne směs, která se podobá pudinku. Tuto směs lze také nahradit klasickým pudinkem, který ale nesmíte nechat zcela zatuhnout. Nalijte způsobem cik-cak na čokoládové lupínky a rovnoměrně rozetřete.

Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Před podáváním nechte vychladnout. Můžete také bez kakaa připravit světlou variantu buchty s vanilkovým pudinkem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang