Počet osob:
8
Doba přípravy:
45 minut
Ingredience:
2 sklenice polohrubé mouky 1 sklenice mléka 1 sklenice oleje 1 sklenice mletého cukru 3–4 vejce 1 prášek do pečiva skořicový cukr ovoce čerstvé nebo kompot drobenka: 2 díly hrubé nebo polohrubé mouky 2 díly cukru 1,5 dílu tuku vanilkový cukr
Postup:
Všechny ingredience smícháme. Jestliže dáváme ovoce, je lepší plech vyložit pečícím papírem. Doporučuji ovoce obalit v mouce, aby nám nekleslo na dno plechu. Bublanina chutná a taky dobře vypadá, když jí posypeme drobenkou Drobenka: Směs mouky, másla, cukru a vanilkového cukru rozemneme mezi prsty, uděláme z něho drobky a stejnoměrně ho rozsypeme na připravený koláč, který pak dáme péct do trouby.
Upečenou a vychladlou bublaninu lehce posypeme moučkovým cukrem.
O receptu Báječná a snadná bublanina 02.08.2011 02.08.2011
Báječná a snadná bublanina