Knedlíky z rohlíků s bylinkami – recept

Knedlíky jsou nedílnou součástí české kuchyně. Podávají se s různými omáčkami, přílohami a masem. Česká kuchyně zná kromě houskových či bramborových knedlíků také knedlíky z rohlíků s bylinkami.

Ingredience:

  • 6-7 ks rohlíků
  • ½ l mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mouky
  • špetka soli
  • 5-6 lžic bylinek (petrželka, kopr, kadeřávek)

Postup:

Rohlíky namočíme do mléka a necháme je změknout. Poté je rozdrobíme na menší kousky do misky. Přidáme vejce, mouku, sůl a bylinky a dobře vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíky a vkládáme je do vroucí vody.

Vaříme asi 7-10 minut do změknutí. Knedlíky servírujeme s opečenou slaninou, máslem, libovolnou omáčkou nebo čerstvou zeleninou. Připravit si můžete také nekynutý houskový knedlík nebo karlovarský knedlík.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang