Jak vybrat zimní bundu? Osvědčené rady

1-zimni-bunda-modra-fit

Winter is coming? V tom případě nadešel čas se na ni dobře připravit. Jestli ve Vaší skříni nemohou scházet kultovní bootsy nebo zimní sneakery, zaopatřete si rovněž pozůstalé elementy outfitu na chladné dny. Potřebujete novou bundy na zimu? Nevíte, na co se při výběru zaměřit?

Níže se pokusíme zmínit několik nejdůležitějších aspektů. Ověřte si její složení, vyberte odpovídající rozměr, ale především vsaďte na takový design, který bude dokonale pasovat mezi Vaše outfity.

Jaká musí být bunda na zimu?

Jestli hledáte odpovídající model zimní bundy, zaměřte se především na její vzhled. Měla by být natolik univerzální, aby se osvědčila ve většině Vašich outfitů – jak těch všedních, ve streetwearovém stylu, tak i těch casualových, a také během více oficiálních příležitostí.

Pokud tedy nehledáte bundu striktně na běžné nošení a v šatníku již máte více elegantní model, sáhněte po odvážnějších projektech ve výrazných barvách anebo nestandartního střihu. Nejdůležitější je, aby nová bunda dokonale pasovala do Vašeho stylu a doplnila oblíbené stylizace. Vyberte tedy takovou bundu, kterou budete nosit s oblibou.

A jestli máte svou oblíbenou značku, sáhněte po bundě s logem Nike, adidas, Fila, ellesse či jiné značky, kterou máte rádi. Péřová bunda, ta s střihem crop, a možná oversize? Výběr záleží jen na Vás!

5-zimni-bunda-nike

Jak vybrat teplou bundu na zimu?

Současně ve městě kralují teplé a široké modely dámských a pánských zimních bund. Nejčastěji se setkáme s bundami sportovního vzhledu – s kapucí, s praktickými pružnými lemy kolem zápěstí a prodlouženým střihem. Díky tomu Vás ještě více zahalí komfortem během chladnějších dnů a navíc Vám umožní snadno vytvořit vrstvený look.

Jednak nejdůležitější je, aby Vám bunda zajistila termický komfort a ochranu před vlhkem během deště či sněžení. Proto se oplácí, aby její svršek byl pokrytý materiálem, který neabsorbuje vlhkost – nejběžnější jsou zimní bundy potažené polyesterem nebo nylonem.

Pokud navíc má voděodolnou membrán, tím lépe pro Vás! Je dobré, aby vnitřní vrstva byla příjemná na dotek. Jestli bude mít dodatečné oteplení – tím lépe. Do tohoto vyšší límec, objemná kapuce, která ochrání před větrem a prodloužený střih, který dbá o to, aby větší povrch těla zůstal v teple.

7-zimni-bunda-timberland

Jak vybrat rozměr zimní bundy?

Jednak kromě materiálu a střihu bundy na zimu se oplácí zaměřit rovněž na výběr odpovídajícího rozměru. To od toho záleží, jak v ní budete vypadat a zda Vám poskytne teplo. Teplá bunda na zimu musí mít rozměr, který bude adekvátní uživateli.

Nemůže být příliš krátká, ani příliš těsná – tehdy bude jednoduše nepohodlná, a Vy nebudete mít možnost si pod spod obléct teplejších oblečeni. Nemůže být rovněž příliš volná, poněvadž bude větší pravděpodobnost, že chladný vzduchu pronikne dovnitř. Proto se oplácí k výběr zimní bundy přistupovat individuálně.

Jejich rozměry se mohou lišit dle značky a modelu – před nákupem si důkladně prohlédněte rozměry a porovnejte je se svými. Jestli přemýšlíte nad tím, jaký rozměr vybrat, poněvadž dva podobné se od sebe příliš neliší, sáhněte po tom větším, abyste pod bundou mohli nosit teplý svetr, oblíbenou mikinu nebo více vrstev oblečení.

2-zimni-bunda

Kde koupit zimní bundu?

Přemýšlíte nad tím, v jakém obchodě koupit zimní bundu, která bude splňovat všechny Vaše požadavky? Jestli Vám záleží na tom, aby se dobře prezentovala a snadno doplňovala mnoho Vašich každodenních outfitů, prohlédněte si nové kolekce známých značek. To díky nim budete mít jistotu, že koupíte originální dámskou, pánskou či dětskou zimní bundu.

Jestli hledáte nabídku udržovanou ve streetwearovém stylu, prohlédněte si sortiment v kamenných prodejnách Sizeer nebo v našem internetovém o obchodě Sizeer.cz. Najdete zde nabídky s logem takových značek, jako jsou adidas, Nike, ellesse, Levi’s, Puma, Champion či Fila, a dokonce Timberland. Hezké zimní bundy za super ceny nabízí také 4F Store.

Dostupné jsou jak bundy typu zimní kabát, péřové bundy na zimu, tak i ty ve více casualovém stylu. Prohlédněte si nabídku a vyberte si svůj ideální model. Nakupujete online? V tom případě využijte doručení zdarma od 1 300 Kč.

3-zimni-bunda-levis

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang