Počet osob:
10
Doba přípravy:
100 minut
Ingredience:
600 g třešní 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 200 ml kefíru 100 g moučkového cukru 100 g rozpuštěného másla 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 prášek do pečiva tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání plechu
Postup:
Třešně omyjeme studenou vodou a vypeckujeme. Když máme třešně připravíme, ušleháme vajíčko s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, rozpuštěným máslem a kefírem. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme s vajíčkem ušlehaným s cukrem, máslem a kefírem. Z této směsi vypracujeme tekuté těsto, které nalijeme na plech s vyšším okrajem, který nejdříve vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Vypeckované třešně obalíme v hladké mouce a poklademe na povrch bublaniny. Plech s bublaninou dáme upéci na přibližně půl hodiny do trouby předehřáté na 180° C. Hotovou třešňovou bublaninu můžeme lehce zaprášit moučkovým cukrem.
O receptu Třešnová bublanina 16.12.2011 16.12.2011
Třešnová bublanina