Strouhaný dezert – recept

Drcený dezert může být skvělým způsobem, jak dodat pokrmu jedinečnou texturu, a může být příjemným způsobem, jak dodat moučníku zajímavý rozměr. Může to být také skvělý způsob, jak ozdobit jednoduchý dort nebo cupcake. Je však důležité mít na paměti, že drcený dezert může být poměrně kalorický, takže by se měl používat s mírou.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek změklého másla
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1/2 šálku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/2 krabičky oblíbené zmrzliny

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte pekáč o rozměrech cca 23×33 centimetrů a dejte ho stranou.

Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl. Ve velké míse utřete máslo, hnědý cukr a bílý cukr do světlé a nadýchané pěny. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Postupně vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí. Vmíchejte čokoládové lupínky.

Těsto na sušenky rozetřete do připravené zapékací misky a pečte 25 minut nebo dozlatova. Nechte zcela vychladnout. Po vychladnutí rozlámejte těsto na sušenky vidličkou na malé kousky, nebo jej nastrouhejte. Těsto na sušenky položte na dno zapékací misky a lehce je přitlačte, aby se vytvořila kůrka.

Nechte zmrzlinu trochu změknout a poté ji lžící naneste na krustu ze sušenkového těsta. Rovnoměrně ji rozetřete a posypte zbylými kousky sušenkového těsta. Zakryjte zapékací misku fólií a nechte ji zmrazit alespoň 4 hodiny, nebo dokud neztuhne.

Tento dezert je ideální do letních veder. Vzhledem k tomu, že je mražený a skládá se z velké části ze zmrzliny, příjemně člověka ochladí. Na podobný způsob lze vytvořit také kokosové řezy, míša řezy a další dobroty.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang