Zařazení:
Hlavní jídla, Bezmasá jídla, Zelenina, Pro děti
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
50 minut
Ingredience:
1 květák sůl hladká mouka vejce strouhanka brambory kmín
olej
Postup:
Květák ořízneme a nalámeme nebo nařežeme na malé růžičky. Na několik minut růžičky namočíme do studené vody. Pak opláchneme a dáme do osolené vody a vaříme do poloměkka. Uvařené květákové růžičky přecedíme a necháme vychladnout. Vychladlé obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
Obalený květák smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Ke květáku uvaříme, spolu se solí a kmínem, oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vše naservírujeme na talíř a přidáme tatarku.
O receptu Smažený květák z bramborem 05.12.2011 05.12.2011
Smažený květák z bramborem