Smažený květák s bramborem – recept

Smažený květák je oblíbeným jídlem nejen dětí, ale i dospělých. Připravuje se obalením růžiček květáku v těstíčku nebo strouhance a následným smažením dozlatova a do křupava. Smažený květák se nejčastěji podává s bramborem.

Ingredience:

  • 1 květák
  • 2-3 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
  • brambory

Postup:

Květák rozeberte na malé růžičky. Ty umyjte a dejte vařit do osolené vody. Po uvaření je nechte vychladnout. Do do tří misek si připravte ingredience na trojobal. Do jedné misky nebo talíře mouku, do druhé strouhanku a ve třetí vyšlehejte vejce.

Růžičky květáku obalujte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Na pánvi si rozehřejte olej, do kterého postupně vkládejte obalené růžičky květáku a smažte dozlatova.

V hrnci si uvařte brambory ve slupce. Po uvaření je nechte vychladnout a poté je zbavte slupky. Nakrájejte na kostky a podávejte spolu s květákem.

Z květáku se dají udělat také skvělé květákové placičky nebo květákové krokety.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang