Rychlá buchta s rebarborou – recept

Zelenina rebarbora je v kuchyních hojně používaná, zejména v oblasti dezertů a moučníků. Rebarborový koláč nebo buchta jsou známé sladkosti, jež ozdobí nejednu rodinnou oslavu nebo nedělní odpoledne.

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 6 dkg tuku
  • 6 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • l dkg kvasnic
  • špetka soli
  • hrnek vlažného mléka
  • rebarbora
  • mouka a cukr na drobenku

Postup

Připravíme si kvásek, v mouce uděláme důlek, přidáme žloutky, kvásek, cukr, tuk a zamícháme na řídčí těsto, které necháme trochu kynout. Poté rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem a posypeme rebarborou nakrájenou na menší kousky.

Z mouky a cukru připravíme drobenku, kterou rychlou buchtu posypeme povrchu. Potřeme okraje rozpuštěným tukem a rebarborový koláč pečeme v troubě přibližně 20 min při teplotě 170° C.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang