Rebarborový koláč – recept

Rebarborový koláč je vynikající! Je trpký a sladký a má jedinečnou chuť, kterou v jiných dezertech těžko najdete.

Ingredience:

  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 4 šálky čerstvé rebarbory nakrájené na kousky
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 nepečený koláčový korpus

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kukuřičný škrob, muškátový oříšek, skořici a zázvor. Přidáme rebarboru a promícháme. Nalijte do nepečené krusty.

V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo a hnědý cukr. Rebarborovou směs posypejte.

Pečte v předehřáté troubě 40 až 45 minut, nebo dokud není krusta zlatohnědá a rebarbora měkká. Před podáváním nechte vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang