Ryba na ovoci – recept

Ryba na ovoci může být chutným, zdravým a jedinečným pokrmem! Může to být skvělý způsob, jak si zpestřit jídlo a dodat do něj další živiny. Kombinace slané ryby se sladkým ovocem může být skvělou kombinací chutí. Zkuste například tento recept na výborného grilovaného lososa s mangovou salsou.

Ingredience:

  • 450 g lososa
  • 1 hrnek nakrájeného manga
  • 1/4 hrnku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 hrnku červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1 jalapeňo nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 lžičky soli

Postup:

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Lososa položíme na alobal a osolíme. Lososa grilujeme a jednou ho obrátíme, dokud není propečený, celkem asi 8 minut.

V míse smícháme mango, červenou cibuli, papriku, jalapeňo, koriandr, med, limetkovou šťávu a sůl.

Lososa podáváme přelitého mangovou salsou. Ideální přílohou jsou brambory, grilovaná zelenina, nebo lze vyzkoušet i variantu grilovaného lososa s těstovinami.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang