Rizoto z olihní – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Zelenina, Mořské plody, Rýže

Doba přípravy:

45 minut

Ingredience:

500 g olihní 8 lžic oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku petrželová nať mletý pepř sůl 2-3 lžíce vinného octa 350 g rýže

Postup:

Olihně si očistíme, zbavíme hlavy, vnitřností a péra. Trychtýřovité tělo a očištěná chapadla si nakrájíme na menší kousky. Na 5 lžících oleje si osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a petrželku, opepříme, osolíme, přidáme olihně a zalijeme 2 lžícemi octa. Dusíme asi čtvrt hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.

Pak přidáme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu a dovaříme vše do měkka. Nakonec zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem.Rizoto z olihní před podáváním necháme 10-15 minut odležet.
O receptu Rizoto z olihní 20.08.2010 20.10.2011

171x, uvařeno: 2x

Martin

 

Rizoto z olihní

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang