Rizoto s kuřecím masem – recept

Rizoto je dobrá volba, pokud není čas na dlouhé vyváření a strávník touží po něčem lehkém a dobře stravitelném. Rizoto s kuřecím masem tyto požadavky splňuje do puntíku. Zasytí a potěší.

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 4 lžíce másla
  • 300 g loupané rýže
  • 3/4 l horkého zeleninového vývaru
  • sůl
  • 450 g kuřecího masa

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu). Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.

Zatímco se směs vaří, postupně doléváme vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Hotové rizoto dochutíme trochou soli. V jedné lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu. Kuřecí rizoto podáváme ihned.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang