Polévka s vejci – recept

Polévka s vejci je klasické a snadné jídlo, které se často podává jako lehký oběd nebo večeře. Je rychlá na přípravu a zdravá, obsahuje vařená vejce, zeleninu a aromatický vývar. Tento recept je ideální pro rušné dny, protože všechny ingredience lze uvařit v jednom hrnci. Vychutnejte si uklidňující chutě této jednoduché polévky a přidejte několik dalších bylinek nebo koření, které ji posunou na vyšší úroveň.

Ingredience:

  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce mleté zelené cibule
  • 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 2 lehce rozšlehaná vejce

Postup:

Ve velkém hrnci smíchejte kuřecí vývar, kukuřičný škrob, zelenou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, sezamový olej a bílý pepř. Přiveďte k varu.

Snižte teplotu na minimum a krouživými pohyby opatrně vmíchejte vejce. Za stálého míchání vařte 5 minut.

Naberte polévku do jednotlivých misek a podávejte. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang