Kuřecí prsa na zázvoru – recept

Kuřecí prsa a zázvor? Kdo to kdy slyšel. Pravdou zůstává, že tato nepříliš tradiční kombinace zanechá ve strávnících ještě dlouho pocit sytého štěstí a spokojenosti. Zázvor a kuře je symbióza vskutku delikátní.

Ingredience

  • 4 plátky kuřecích prsíček
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • 6 lžic strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 250 ml smetany na vaření
  • lžíce oleje

Postup

Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem. Obalíme ve strouhance a zabalíme do ruličky. Poskládáme do vymazané zapékací misky. Zalijeme smetanou na vaření a pečeme při asi 160–180 °C (30–35 minut), až je smetana vypečená a na mase je růžová kůrčička.

Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s červenou řepou. Kdo by neměl zázvoru dost, může si místo vína dát ke kuřecím prsům zázvorový čaj.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang