Plněné rybí filety – recept

Plněné rybí filety jsou chutným a snadným způsobem, jak ozvláštnit každé jídlo z mořských plodů. Tento pokrm zahrnuje plnění rybího filé různými přísadami, jako je strouhanka, bylinky, sýr a zelenina. Nádivka se pak připravuje spolu s rybím filé na pánvi nebo na grilu. Výsledkem je lahodné a chutné jídlo, které jistě potěší každého milovníka mořských plodů.

Ingredience:

  • 4 filety z bílé ryby
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1/4 šálku celeru, jemně nasekaného
  • 1/4 šálku papriky, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 šálku jemně nakrájených žampionů
  • 1/2 šálku vařené bílé rýže
  • 1/4 šálku obyčejné strouhanky
  • 1/4 šálku parmezánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte máslo a olej. Přidejte cibuli, celer, papriku, česnek a houby; vařte a míchejte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.

Vmíchejte uvařenou rýži, strouhanku, parmazán, petrželku, oregano, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí cca 2 minuty.

Rybí filety vložte do lehce vymazané zapékací misky. Na každý filet dejte lžíci nádivky a rovnoměrně ji rozetřete. Rybu přelijte vínem a citronovou šťávou.

Pečte v předehřáté troubě, dokud se filety nebude snadno odlupovat vidličkou. To potrvá 30 až 40 minut.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang