Zařazení:
Hlavní jídla, Předkrmy, Chuťovky
Ingredience:
1 kg mouky hrst cukru hrst soli 50 g droždí nebo 3 sáčky sušeného 550 ml vody na náplň: 1 rajský protlak 1 cibule česnek koření: bazalka oregano majoránka pepř šunka salám klobáska sýr pórek
niva
Postup:
Nejdříve smícháme mouku s cukrem, solí. Droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce, nalijeme do mouky a přidáme vodu. Dobře prohněteme a necháme vykynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly, které postupně zpracováváme. Každý rozválíme a plníme
Náplň: Rajský protlak smícháme s cibulí, česnekem, bylinkami nebo provensálským kořením a potřeme na rozválený díl. Dále plníme dle chuti klobáskou, salámem, šunkou, sýrem, nakrájeným pórkem nebo nivou (náplň můžeme v jednotlivých závinech pro zpestření obměňovat). Potom zabalíme do závinu, ohneme konce, aby náplň nevytekla. Pečeme v troubě vyhřáté na 200° C po dobu třiceti minut. Po vychladnutí krájíme na řezy.
O receptu Pizza záviny 20.08.2010 20.08.2010
Pizza záviny