Zařazení:
Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso, Zelenina
Kuchyně:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
90 minut
Ingredience:
4 hovězí plátky mletý černý pepř 2 lžíce slunečnicového oleje 200 g pórku 500 ml smetany na vaření hladká mouka
sůl
Postup:
Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Poté je osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného podlévání dusíme skoro do měkka.
Mezitím si nakrájíme očištěný pórek na půlkolečka, přidáme k téměř měkkému masu a chvilku ještě podusíme. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme k masu a provaříme. Hovězí plátky v pórku podáváme s houskovým knedlíkem.
O receptu Hovězí plátky v pórku 28.04.2012 03.05.2012
Hovězí plátky v pórku