Hovězí plátky v pórku – recept

Hovězí plátky v pórku je oblíbené čínské jídlo z marinovaných hovězích plátků a pórku. Hovězí maso se obvykle marinuje ve směsi sójové omáčky, rýžového vína a dalších koření a poté se smaží s pórkem. Jedná se o jednoduché jídlo, které je chuťově výrazné a může se podávat s rýží nebo nudlemi.

Ingredience:

  • hovězí maso nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pórek, pouze bílá a světle zelená část, nakrájený na tenké plátky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 šálku hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje

Postup:

Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plamenu. Přidejte hovězí maso a za občasného míchání ho 2 minuty opékejte. Přidejte česnek, pórek, sůl a pepř a za občasného míchání vařte další 2 minuty. Přidejte hovězí vývar, sójovou omáčku, rýžový ocet a sezamový olej.

Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum a vařte 10 minut, nebo dokud není hovězí maso uvařené a tekutina se nezredukuje na polovinu. Hovězí plátky v pórku podávejte na vařené rýži. Výborná je také smažená rýže s vejcem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang