Hovězí plátky v pórku – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Hovězí maso, Zelenina

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

90 minut

Ingredience:

4 hovězí plátky mletý černý pepř 2 lžíce slunečnicového oleje 200 g pórku 500 ml smetany na vaření hladká mouka

sůl

Postup:

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Poté je osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného podlévání dusíme skoro do měkka.

Mezitím si nakrájíme očištěný pórek na půlkolečka, přidáme k téměř měkkému masu a chvilku ještě podusíme. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme k masu a provaříme. Hovězí plátky v pórku podáváme s houskovým knedlíkem.

O receptu Hovězí plátky v pórku 28.04.2012 03.05.2012

 

Hovězí plátky v pórku

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang