Zařazení:
Hlavní jídla, Zelenina, Skopové maso
Kuchyně:
Počet osob:
6
Doba přípravy:
140 minut
Ingredience:
600 g skopového masa 400 g cibule 100 g slaniny 1 lilek 1 menší salátová okurka 4 zelené papriky 2 kedlubny 60g zelených fazolek 100 g bílého zelí 100 g rýže sůl a pepř 2 lžíce posekané petrželky 2 lžíce posekané celerové natě 4 rajčata olivový olej
Postup:
Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno. Salátovou okurku oloupeme a odstraníme z ní semínka a spolu s lilkem pokrájíme na kostičky. Také paprikám vyndáme semeník a pokrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i zelí. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky očistíme a rozkrojíme je na 2–3 kousky.
Vše promícháme s přebranou a opranou rýží, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a celerovou nať. Směs vložíme do vymazané zapékací misky. Nahoru srbského džuveče poskládáme plátky rajčat, misku přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Srbský džuveč pečeme asi 2 hodiny doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
O receptu Pečený srbský džuveč 14.10.2011 14.10.2011
40x, uvařeno: 3x
Pečený srbský džuveč