Pečený srbský džuveč – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Zelenina, Skopové maso

Kuchyně:

Počet osob:

6

Doba přípravy:

140 minut

Ingredience:

600 g skopového masa 400 g cibule 100 g slaniny 1 lilek 1 menší salátová okurka 4 zelené papriky 2 kedlubny 60g zelených fazolek 100 g bílého zelí 100 g rýže sůl a pepř 2 lžíce posekané petrželky 2 lžíce posekané celerové natě 4 rajčata olivový olej

Postup:

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno. Salátovou okurku oloupeme a odstraníme z ní semínka a spolu s lilkem pokrájíme na kostičky. Také paprikám vyndáme semeník a pokrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i zelí. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky očistíme a rozkrojíme je na 2–3 kousky.

Vše promícháme s přebranou a opranou rýží, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a celerovou nať. Směs vložíme do vymazané zapékací misky. Nahoru srbského džuveče poskládáme plátky rajčat, misku přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Srbský džuveč pečeme asi 2 hodiny doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

O receptu Pečený srbský džuveč 14.10.2011 14.10.2011

40x, uvařeno: 3x

iveta.ma

 

Pečený srbský džuveč

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang