Zařazení:
Kuchyně:
Počet osob:
3
Doba přípravy:
70 minut
Ingredience:
1 větší plátek krůtího prsa 1 plátek másla 2 vejce plnotučná hořčice 1 naťová cibulka 1/2 červené papriky 2 plátky šunky 1 bujón 500 ml vody 2 lžíce slunečnicového oleje hladká mouka
sůl
Postup:
Plát krůtího masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nití, vytékající vejce nevadí. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme.
Podlijeme vodou a přidáme bujón. Jakmile se bujón rozpustí, hrnec uzavřeme a dusíme asi 35 minut. Krůtí roládu vyndáme a do šťávy přidáme zbytek papriky nakrájené na drobno. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a před odstavením vmícháme 1 plátek šunky nakrájené na nudličky. Z rolády odstraníme nit a nakrájíme jí na plátky.
Krůtí roládu podáváme s vařenou rýží.
O receptu Krůtí roláda s rýží 13.04.2012 14.04.2012
17x, uvařeno: 30x
Krůtí roláda s rýží