Krůtí roláda s rýží – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež, Rýže

Kuchyně:

Počet osob:

3

Doba přípravy:

70 minut

Ingredience:

1 větší plátek krůtího prsa 1 plátek másla 2 vejce plnotučná hořčice 1 naťová cibulka 1/2 červené papriky 2 plátky šunky 1 bujón 500 ml vody 2 lžíce slunečnicového oleje hladká mouka

sůl

Postup:

Plát krůtího masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nití, vytékající vejce nevadí. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme.

Podlijeme vodou a přidáme bujón. Jakmile se bujón rozpustí, hrnec uzavřeme a dusíme asi 35 minut. Krůtí roládu vyndáme a do šťávy přidáme zbytek papriky nakrájené na drobno. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, provaříme a před odstavením vmícháme 1 plátek šunky nakrájené na nudličky. Z rolády odstraníme nit a nakrájíme jí na plátky.

Krůtí roládu podáváme s vařenou rýží.

O receptu Krůtí roláda s rýží 13.04.2012 14.04.2012

17x, uvařeno: 30x

JanaB

 

Krůtí roláda s rýží

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang