Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Ryby

Kuchyně:

Počet osob:

2

Doba přípravy:

35 minut

Ingredience:

1 celý mořský vlk 1 citron, rozkrojený na čtvrtiny čerstvě mletý černý pepř 2 lžíce oleje sůl na omáčku vierge: 100 g cherry rajčat, nasekaných nadrobno 2 lžičky malých kaparů šťáva z 1/2 citronu 1 šalotka nebo malá cibule, nakrájená najemno 100 ml extra-virgin olivového oleje hrst natrhaných bazalkových lístků pepř sůl na ozdobu: bazalkové lístky

sekaná pažitka

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mořského vlka umyjeme zevnitř i zvenku a usušíme kuchyňkou utěrkou. Z každé strany uděláme ostrým nožem v kůži 4-5 zářezů a rybu položíme na kus olejem potřeného alobalu, dostatečně velkého, aby se dala ryba lehce přikrýt. Zevnitř i z venku ochutíme mořského vlka pepřem a solí. Dvě čtvrtky citronu vložíme do břišní dutiny a zbylé dvě vymačkáme na rybu zvenku a pokapeme olivovým olejem. Okraje alobalu zlehka přehneme přes rybu. Mořského vlka pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Mezitím připravíme omáčku Vierge (Rajčata, šalotku a kapary dáme do pánve a přilijeme olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme a zahříváme po dobu 2 minut. Nakonec přihodíme pár bazalkových lístků).

Když je mořský vlk hotový, necháme jej ještě 5 minut odpočívat a poté vyndáme z alobalu. Upečeného mořského vlka položíme na nahřátý talíř a okolo nalijeme omáčku Vierge. Ozdobíme bazalkovými lístky a sekanou pažitkou. Jako přílohu podáváme vařené nebo pečené malé brambory.

O receptu Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge 10.03.2012 11.03.2012

63x, uvařeno: 1x

Pavlína



1

Další fotografie k receptu Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge


V kůži uděláme ostrým nožem zářezy
Fotka: Pavlína

Do břišní dutiny vložíme čtvrtky citronu
Fotka: Pavlína

Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem
Fotka: Pavlína

Příprava omáčky Vierge (panenské)
Fotka: Pavlína

Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang