Pečený mořský vlk s omáčkou Vierge – recept

Pečený mořský vlk s omáčkou vierge je každým uznávána jako lahodná a chutná kombinace. Jemná chuť mořského vlka se skvěle snoubí se světlou, kyselou omáčkou vierge a vytváří tak lahodný pokrm.

Ingredience:

Pro mořského vlka:

  • 2 filety z mořského vlka
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř

Na omáčku Vierge:

  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1/4 hrnku nakrájených rajčat
  • 1/4 hrnku červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1/4 hrnku žluté papriky nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 °C.

Mořského vlka položíme na pečícím papírem vyložený plech a potřeme olivovým olejem. Posypeme solí a pepřem. Vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut.

Zatímco se ryba peče, připravíme omáčku vierge. Pokud nechcete omáčku vierge, lze připravit i rybu na rajčatech, která je na podobný způsob.

V hrnci na středním ohni rozehřejeme olivový olej. Přidáme česnek a vaříme 1 minutu. Přidáme bílé víno a vaříme 2 minuty. Přidáme rajčata, papriky, kapary, petrželku a bazalku. Vaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

Odstavíme z ohně a nechte stranou, dokud nebude ryba hotová. Když je ryba hotová, vyjmeme ji z trouby a přelijeme omáčkou vierge. Ihned podáváme.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang