Počet osob:
4
Ingredience:
čerstvý kořen zázvoru 1 polévková lžíce medu
citron
Postup:
Zázvorový kořen nejdříve dobře očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle (na litr zázvorového čaje postačí tři lžičky strouhaného zázvoru). Zázvor zalijeme litrem vroucí vody a necháme jej přibližně pět minut vylouhovat. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu a přidáme ji do zázvorového čaje. Před přidáním medu necháme čaj trochu vychladnou a přecedíme jej, abychom se zbavili nastrouhaného zázvoru, který by zbytečně zatěžoval organismus.
Zázvorový čaj má očistné účinky na organismus a je často používán při zažívacích obtížích (v takovém případě vynecháme citron a med) a stavech nevolnosti. V případě zánětlivých onemocnění kloubů se zázvor užívá dlouhodobě a nejsou známé nežádoucí účinky.
O receptu Zázvorový čaj 15.07.2011 15.07.2011
363x, uvařeno: 7x
Zázvorový čaj