Kuřecí prsa na víně – recept

       A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z 

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež

Ingredience:

4 plátky kuřecích prsou 1 kelímek zakysané smetany 1 žloutek 2 střední cibule špetku tymiánu 1/2 hrnečku hladké mouky 1 lžička grilovacího koření 1 lžička koření na kuře 1 šálek slepičího vývaru 3 sáčky rýže 4 lžíce másla

2 dcl červeného vína

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a rozklepeme. Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalíme a odložíme stranou. Máslo rozpustíme na pánvi a plátky zprudka opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli a necháme trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypeme do cibule, zamícháme a přilijeme červené nebo bílé víno. Při míchání necháme zkypět a trochu povařit. Přilijeme kuřecí vývar a necháme 5 minut povařit. Plátky prsou přidáme do směsi, zakryjeme poklicí a necháme 15 minut podusit. Poklici odklopíme, vyjmeme plátky prsou, uložíme na talíř, přikryjeme, lžíci kysané smetany smícháme se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijeme zbytek zakysané smetany a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přimícháme zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevaříme! Přidáme masíčko a můžeme podávat.

O receptu Kuřecí prsa na víně 02.09.2010 02.09.2010

330x, uvařeno: 2x

pína



1

Kuřecí prsa na víně

Poslední související příspěvky v diskusním fóru

Kuchařské drbání
Exotické ovoce
večeře

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang