Kuřecí játra na topince – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Drůbež, Zelenina, Chuťovky, Vnitřnosti

Kuchyně:

Počet osob:

3

Doba přípravy:

45 minut

Ingredience:

250 g kuřecích jater 2 lžíce oleje 1 lžička hladké mouky 1 lžička sójové omáčky 1 lžička worčesterové omáčky 1 lžička sladkého kečupu sůl a pepř podle chuti topinky dle potřeby

zelenina na oblohu dle vlastního výběru

Postup:

Kuřecí játra opláchneme, necháme na sítku okapat a poté je nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej, rozehřejeme jej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak je odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme hladkou moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou a worčesterovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 100 ml vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy.

Na topinku a k hranolkům děláme šťávu trochu hustější, k rýži řidší. Odstavená játra dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si topinky. Mírně je osolíme a z obou stran je potřeme česnekem dle chuti. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového nebo ledového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně je pocákáme šťávou. Povrch ozdobíme zeleninou a můžeme podávat. Nejchutnější jsou hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí.

Kuřecí játra na topince podáváma jako oblohu, nebo s hranolkami a tatarskou omáčkou jako hlavní chod. Připravíme-li šťávu o něco málo řidší, tak je můžeme podávat s vařenou rýží, kterou sypeme strouhaným sýrem.

O receptu Kuřecí játra na topince 07.12.2011 12.12.2011

 

Další fotografie k receptu Kuřecí játra na topince



Fotka: JanaB


Fotka: JanaB


Fotka: JanaB

Kuřecí játra na topince

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang