Kuře pečené na zelí – recept

Recept na kuře pečené na zelí je vynikající způsob přípravy celého kuřete. Na dno pekáče se navrství zelí a na něj se položí kuře. Zelí pomáhá udržet kuře při pečení vlhké a aromatické. Výsledkem je křehké a šťavnaté kuře s lehkou a aromatickou omáčkou. Zelí také dodá pokrmu příjemnou křupavou strukturu.

Ingredience:

  • 1 celé kuře, nakrájené na 8 kusů
  • 1 hlávka zelí, nakrájená na 8 klínků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Do velké zapékací mísy vložte kousky kuřete a klínky zelí.

Pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem, česnekovým práškem, paprikou, oreganem a tymiánem. Promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo. Pečte 40-45 minut, dokud není kuře propečené a zelí měkké.

Podávejte horké. Doporučujeme také vyzkoušet kolínkové placky k obědu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang