Klasická koprová omáčka – recept

Doba přípravy:

20 minut

Ingredience:

50 g másla 60 g hladké mouky 1/2 l vody nebo vývaru z masa 2 lžíce sekaného kopru 500 ml kysané smetany 1 – 2 lžíce octa 2 – 3 lžíce cukru sůl popřípadě žloutek

Postup:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou nebo polévkou, osolíme, povaříme, přilijeme do ní rozkvedlanou smetanu, podle chuti osladíme a přikyselíme. Nakonec do ní přihodíme kopr a hned odstavíme z ohně. Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Není-li koprová omáčka dost hustá, zahustíme ji ještě trochou máslové jíšky.

O receptu Klasická koprová omáčka 01.10.2011 01.10.2011

 

Další fotografie k receptu Klasická koprová omáčka

Klasická koprová omáčka

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang