Počet osob:
2
Doba přípravy:
20 minut
Ingredience:
2 vejce uvařená natvrdo 20 g kaviáru 20 g másla kousek citronu 8 tenkých plátků šunky sterilovaná okurka a paprika
sůl
Postup:
Nejdříve si natvrdo uvaříme vajíčka, která po uvaření vychladíme pod studenou vodou. Vychladlá vejce oloupeme a podélně rozpůlíme. Bříška bílků nožem ořízneme, aby se na spodku půlky vajíčka vytvořila ploška, na kterou budeme moci kaviárové vejce postavit.
Takto připravená vejce osolíme a postavíme je do kornoutků, vytvořených z plátků šunky na talíři (vždy dva plátky šunky stočíme do kornoutku). Na žloutek položíme kaviár, okolo něj nastříkáme zdobítkem věneček z másla a vejce ozdobíme kouskem citronu. Obložíme dokolečka okurkou a kapií nakrájenou na nudličky.
O receptu Kaviárová vejce v šunce 05.12.2011 05.12.2011
8x, uvařeno: 1x
1
Kaviárová vejce v šunce