A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z
Zařazení:
Přílohy
Doba přípravy:
55 minut
Ingredience:
500g žemlí 5 dl mléka trocha soli 100g másla 4 vajíčka
petrželku
Postup:
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme. Touto tekutinou zalijeme žemle, lehounce promícháme a necháme hodinu stát. Těsto, které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut. Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.
O receptu Jemný houskový knedlík 12.09.2010 12.09.2010
Jemný houskový knedlík
Poslední související příspěvky v diskusním fóru