Jahodový dort – recept

Jahodový dort je lahodný a osvěžující dezert, který se hodí pro každou příležitost. Snadno se připravuje a lze jej přizpůsobit různými druhy jahod, polev a dalších ingrediencí. Sladká a trpká chuť jahod se dobře snoubí s lehkým a nadýchaným dortem a vytváří lahodnou rovnováhu chutí. Ať už se podává jako dekadentní dezert, nebo jako jednoduchá svačina, jahodový dort bude jistě hitem.

Ingredience:

  • 1 krabice bílé směsi na dort
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1 šálek čerstvých jahod nakrájených na kostičky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte a vysypte moukou kulatou dortovou formu. Ve velké míse smíchejte dortovou směs, olej, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a mandlový extrakt. Šlehejte elektrickým mixérem, dokud se dobře nespojí.

Přiložte na kostičky nakrájené jahody. Těsto nalijte do připravené dortové formy a rovnoměrně rozetřete. Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Před vyjmutím z formy nechte koláč zcela vychladnout. Podávejte s jahodovou polevou a případně dalšími čerstvými jahodami, které mají významný vliv na lidské zdraví.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang