Hrachové krokety – recept

Hrachové krokety jsou skvělým předkrmem na večírky nebo jen příjemnou svačinkou na jakýkoli den v týdnu. Příprava těchto chutných drobných pochoutek je snadná a vyžaduje jen několik ingrediencí, které má každý po ruce.

Ingredience:

  • 300 g hrachu
  • 2 vejce
  • 1-2 lžíce másla
  • strouhaná houska
  • sůl
  • šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce mleté cibule
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce vody
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • olej na smažení

Postup:

Hrách dáme do středně velké mísy a rozmačkáme ho vidličkou, dokud nebude z větší části rozmělněný.

Přidáme strouhanku, parmazán, cibuli, česnekový prášek, oregano, tymián a černý pepř. Promícháme, dokud se úplně nespojí.

V malé misce rozšleháme vejce a vodu. Do mělké misky nasypeme mouku.

Pomocí rukou vytvarujeme ze směsi kuličky o velikosti 1 cm. Každou kuličku ponoříme do vaječné směsi a poté do mouky a rovnoměrně ji obalíme.

Na velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysoké teplotě. Krokety smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.

Krokety vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových utěrkách.

Příště lze vyzkoušet hrachovou polévku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang