Hrachová polévka – recept

Zařazení:

Polévky, Krémové polévky, Luštěniny

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

45 minut

Ingredience:

250 g hrachu 1,5 l vody 40 g tuku 50 g hladké mouky 1 malá cibule 1 stroužek česneku sůl 1/4 l mléka 1 žemle 20 g tuku

Postup:

Přebraný hrách necháme máčet přes noc. Druhý den vodu dolijeme a uvaříme doměkka na mírném ohni. Z tuku, mouky a pokrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z hrachu a dolijeme vodou. Přidáme prolisovaný hrách a ještě asi 15 minut vaříme. Dochutíme česnekem, přidáme mléko a necháme přejít varem. Hrachovou polévku podáváme s osmaženou houskou.

O receptu Hrachová polévka 08.08.2011 30.10.2011

281x, uvařeno: 14x

jindřich222

 

Hrachová polévka

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang