Gulášová rybí polévka – recept

Zařazení:

Polévky, Ryby, Masité polévky

Kuchyně:

Počet osob:

4

Doba přípravy:

80 minut

Ingredience:

hlava z kapra 300 g masa z kapra 1 cibule 1 česnek 2 lžíce sádla 4 brambory 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce citronové šťávy lžička majoránky lžička sladká a pálivá papriky špetka pepře

špetka soli

Postup:

Rybí maso omyjeme a vykostíme tak, že z žeber maso ořízneme nožem. Vykostěnou rybu polijeme citronovou šťávou a osolíme. Takto necháme rybu chvíli odležet a zatím si nadrobno nakrájíme cibuli a vylisujeme česnek.

Nakrájenou cibulku osmahneme v hrnci na lžíci rozpáleného sádla (můžeme použít i olej). Když cibulka zesklovatí, přidáme sladkou i pálivou papriku a nakonec rybu, kterou z obou stran osmahneme a dáme stranou. Do hrnce přilijeme k osmažené cibulce s paprikou jeden litr vody a hlavu z kapra a vaříme. Zatímco se nám vaří vývar, nakrájíme si na kostky oloupané brambory a osmahlé rybí maso. Když se začne rybí hlava trochu rozpadat, vývar přecedíme, a přidáme nakrájené brambory.

Když začnou brambory měknout, přidáme do polévky i nakrájené rybí maso. Na pánvičce si z mouky a lžíce sádla připravíme světlou jíšku, kterou gulášovou rybí polévku zahustíme. Polévku s jíškou provaříme a nakonec polévku ochutíme utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a solí.

O receptu Gulášová rybí polévka 11.12.2011 11.12.2011 21x

 

Gulášová rybí polévka

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang