Grilovaný kapr v alobalu – recept

Zařazení:

Doba přípravy:

75 minut

Ingredience:

kapr 4 plátky anglické slaniny 2 stroužky česneku 1 středně velké rajče 1 cibule kořenící směs na ryby suché bílé víno rozmarýn olej máslo

sůl

Postup:

Celého kapra očistíme a oškrábeme od šupin, aby zůstala čistá kůže. Očištěnou rybu opláchneme a přes boky uděláme několik šikmých hlubších řezů. Rybu zevniř i zvenčí a v zářezech okořeníme a necháme chvíli odpočnout. Zatím nakrájíme česnek na plátky a rajčata i cibuli na kolečka. Připravíme si alobal, který trochu potřeme olejem a na potřenou část rozložíme polovinu cibule, česneku i rajčatových plátků.

Na zeleninu položíme dva plátky slaniny a na ně kapra, na kterého položíme zbylou slaninu a přes ni druhou polovinu zeleniny. Na zeleninu položíme pár slabých plátků másla a vše lehce pokapeme bílým vínem. Poté alobal dobře zabalíme, klidně až ve třech vrstvách, aby nic nevyteklo a zároveň se ryba nepřipékala.

Kapra grilujeme velmi zvolna a raději déle (45 – 60 minut). Pokud použijeme prudší žár a zkrátíme dobu grilování, může se stát, že ryba bude zvenčí připálená a uvnitř naopak syrová.

O receptu Grilovaný kapr v alobalu 13.07.2011 13.07.2011

252x, uvařeno: 3x

pína

 

3. 2

Grilovaný kapr v alobalu

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang