Zařazení:
Doba přípravy:
75 minut
Ingredience:
kapr 4 plátky anglické slaniny 2 stroužky česneku 1 středně velké rajče 1 cibule kořenící směs na ryby suché bílé víno rozmarýn olej máslo
sůl
Postup:
Celého kapra očistíme a oškrábeme od šupin, aby zůstala čistá kůže. Očištěnou rybu opláchneme a přes boky uděláme několik šikmých hlubších řezů. Rybu zevniř i zvenčí a v zářezech okořeníme a necháme chvíli odpočnout. Zatím nakrájíme česnek na plátky a rajčata i cibuli na kolečka. Připravíme si alobal, který trochu potřeme olejem a na potřenou část rozložíme polovinu cibule, česneku i rajčatových plátků.
Na zeleninu položíme dva plátky slaniny a na ně kapra, na kterého položíme zbylou slaninu a přes ni druhou polovinu zeleniny. Na zeleninu položíme pár slabých plátků másla a vše lehce pokapeme bílým vínem. Poté alobal dobře zabalíme, klidně až ve třech vrstvách, aby nic nevyteklo a zároveň se ryba nepřipékala.
Kapra grilujeme velmi zvolna a raději déle (45 – 60 minut). Pokud použijeme prudší žár a zkrátíme dobu grilování, může se stát, že ryba bude zvenčí připálená a uvnitř naopak syrová.
O receptu Grilovaný kapr v alobalu 13.07.2011 13.07.2011
252x, uvařeno: 3x
3. 2
Grilovaný kapr v alobalu