Grilovaný kapr v alobalu – recept

Grilovaný kapr v alobalu je chutný a snadný způsob přípravy kapra. Je to skvělá volba pro každého, kdo hledá rychlé a chutné jídlo. Kapr se zabalí do alobalu s máslem, bylinkami, kořením a zeleninou dle vlastního výběru a poté se dokonale ugriluje. Výsledkem je chutná ryba, kterou si můžete vychutnat s různými přílohami.

Ingredience:

  • 2-4 kapří filety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron nakrájený na plátky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky oregana
  • 2 lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce petrželky

Postup:

Předehřejte gril na 180 °C. Na kuchyňskou linku položte velký kus alobalu a do jeho středu položte filety z kapra. Kapří filety pokapejte olivovým olejem a poté na ně vymačkejte plátky citronu. Filety z kapra posypte česnekovým práškem, černým pepřem, paprikou a oreganem.

Na kapří filety položte plátky másla. Okraje fólie spojte k sobě, čímž vytvoříte uzavřený sáček. Sáček položte na gril a pečte 25 minut. Sundejte z grilu a sáček opatrně otevřete. Vrch kapřích filetů posypte petrželkou. Podávejte s lehkým salátem nebo se zelným salátem coleslaw.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang