Grilovací omáčka – recept

Omáčka na grilování je oblíbený doplněk, který se používá k nejrůznějším pokrmům, od grilovaného masa až po hranolky. Omáčka se vyrábí z kombinace octa, rajčat, cukru, koření a dalších dochucovadel. Nejčastěji se používá jako marináda, omáčka na pečení nebo jako zálivka na grilovaná a uzená masa.

Ingredience:

  • 2 šálky kečupu
  • 1/4 šálku baleného hnědého cukru
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup:

Ve středně velkém hrnci smíchejte kečup, hnědý cukr, jablečný ocet, worcesterskou omáčku, hořčici, uzenou papriku, česnekový prášek a černý pepř. Za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu, dokud směs nezačne vřít, asi 5 minut.

Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 10 minut. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 1 měsíce. K masu se také skvěle hodí čínská sladkokyselá omáčka.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang