Zařazení:
Doba přípravy:
15 minut
Ingredience:
Na 1 litr marinády 1 lžíce másla 2 střední cibule posekané 4 na jemno posekané stroužky česneku 2 zelené mírně pálivé papričky 2 lžičky chili v prášku 2 lžíce pomletého koriandru 1 hrnek silné kávy 4 lžíce Worcestershire omáčky 2 lžíce sójové omáčky 250 ml domácí rajčatové omáčky (nebo konzervované) 4 lžíce jablečného ota 4 lžíce limetové šťávy (může být i citronová) 250 ml napěchovaného hnědého cukru
120 ml jablečného vína nebo moštu
Postup:
Rozehřejem máslo na středném ohni a osmažíme na něm cibuli asi 3–5min. Přidáme zelené papričky, chili, koriandr a česnek. Smažíme další 3 min, až je zelenina měkká a směs voňavá. Přidáme kávu, worcester, rajčatovou a sójovou omáčku, ocet, limetovou šťávu, cukr a jablečné víno nebo mošt. Snížíme teplotu a pomalu dusíme 30 minut. Občas zamícháme. Sejmeme z ohně a trochu zchlazené po částech rozmixujeme dohladka.
TIP: grilovací omáčka se hodí na všechna masa a na jejich marinování.
O receptu Grilovací omáčka 11.08.2011 11.08.2011
204x, uvařeno: 3x
Grilovací omáčka