Čínská sladkokyselá omáčka – recept

Ingredience:

3 lžíce oleje 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1 –2 lžíce cukru 2 lžíce sojové omáčky ocet nebo citronovou šťávu 3 lžíce dest. vína šálek kuřecího vývaru vegeta lžíce škrobu olej anýz

Postup:

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr, ocet nebo citrónovou šťávu a povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme. Cukr přidáme podle chuti.

Do čínské sladkokyselé omáčky můžeme přidat trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou, případně použijeme jenom ananas posekaný na drobné kostičky a trochu podlijeme ananasovou šťávou. Hotovou čínskou sladkokyselou omáčku můžeme i rozmixovat a přidat do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.

O receptu Čínská sladkokyselá omáčka 07.08.2011 07.08.2011

 

Čínská sladkokyselá omáčka

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang