Filé s česnekovou omáčkou – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Omáčky, Ryby

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

4 porce rybího filé 200 ml smetany ke šlehání 100 ml bílého vína 6-8 stroužků česneku hrst nasekané hladkolisté petrželky máslo hladká mouka citrónová šťáva

sůl

Postup:

Porce rybího filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle. Rybí filé vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou moukou (asi 2 lžíce) a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé zpět. Dusíme v omáčce přibližně 10 minut při nízké teplotě.

Masem často pohybujeme, aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem. Na závěr vmícháme sekanou petrželku a omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, případně solí.

O receptu Filé s česnekovou omáčkou 27.08.2011 27.08.2011

 

Filé s česnekovou omáčkou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang