Zařazení:
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
4 porce rybího filé 200 ml smetany ke šlehání 100 ml bílého vína 6-8 stroužků česneku hrst nasekané hladkolisté petrželky máslo hladká mouka citrónová šťáva
sůl
Postup:
Porce rybího filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle. Rybí filé vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou moukou (asi 2 lžíce) a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé zpět. Dusíme v omáčce přibližně 10 minut při nízké teplotě.
Masem často pohybujeme, aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem. Na závěr vmícháme sekanou petrželku a omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, případně solí.
O receptu Filé s česnekovou omáčkou 27.08.2011 27.08.2011
Filé s česnekovou omáčkou