Bramborové noky s parmazánem – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Přílohy, Bezmasá jídla

Počet osob:

4

Doba přípravy:

30 minut

Ingredience:

500 g brambor 80 g mouky 1 vejce 1 1 žloutek sůl mletý pepř 100 g strouhaného parmazánu 60 g másla šťáva z pečeně

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a propasírujeme. Smícháme s celým vejce, žloutkem, solí a pepřem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů. Z každého uválíme váleček o průměru 3 cm a nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm. Nakrájená kolečka klademe na pomoučenou utěrku a obrácenou vidličkou na nich naznačíme rýhy.

Postupujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Kolečka vaříme 10 minut ve slané vodě. Vařené noky vybereme cedníkem, necháme okapat, pomastíme máslem a podáváme se šťávou z pečeně posypané strouhaným parmazánem nebo s omáčkou z rokfóru (nivy.

O receptu Bramborové noky s parmazánem 04.10.2011 04.10.2011

 

Bramborové noky s parmazánem

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang