Zařazení:
Hlavní jídla, Přílohy, Bezmasá jídla
Počet osob:
4
Doba přípravy:
30 minut
Ingredience:
500 g brambor 80 g mouky 1 vejce 1 1 žloutek sůl mletý pepř 100 g strouhaného parmazánu 60 g másla šťáva z pečeně
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a propasírujeme. Smícháme s celým vejce, žloutkem, solí a pepřem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů. Z každého uválíme váleček o průměru 3 cm a nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm. Nakrájená kolečka klademe na pomoučenou utěrku a obrácenou vidličkou na nich naznačíme rýhy.
Postupujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Kolečka vaříme 10 minut ve slané vodě. Vařené noky vybereme cedníkem, necháme okapat, pomastíme máslem a podáváme se šťávou z pečeně posypané strouhaným parmazánem nebo s omáčkou z rokfóru (nivy.
O receptu Bramborové noky s parmazánem 04.10.2011 04.10.2011
Bramborové noky s parmazánem