Počet osob:
8
Doba přípravy:
90 minut
Ingredience:
1 kg drštěk 3 velké cibule 2 palice česneku 1 lžička soli 2 masoxy 1/4 lžičky mletého kmínu 2 lžíce oleje 3 l vody hladká mouka a sádlo na jíšku 1 lžička sádla 2 – 3 lžičky sladké mleté papriky 1 velká červená kapie 4 g majoránky
1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
Dršťky očistíme a okrájíme případné nečistoty. Dobře je omyjeme a celé dáme vařit do tlakového hrnce. Jakmile se začnou vařit, tak je vypneme. Vodu slijeme a dáme opět čistou. Jak začnou vařit, tak opět vypneme a vodu slijeme. Ve třetí vodě dršťky vaříme asi 60 minut. Po uvaření dršťky vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Mezitím si připravíme tmavší jíšku.
Vychladlé dršťky nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na 2 lžících oleje do zlatova. Zalijeme jí čistou vodou, přidáme nakrájené dršťky, sůl, mletý pepř a mletý kmín. Pomeleme kapii s česnekem a přidáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, přidáme mletou sladkou papriku rozmíchanou ve lžičce sádla a provaříme. Dochutíme 2 masoxy nebo bujóny a majoránkou.
Dršťkové polévky s kapií získáme dodržením tohoto receptu přibližně 3,5 litru. Podávaná s pečivem může být i jako hlavní jídlo.
O receptu Dršťková polévka s kapií 09.11.2011 11.11.2011
Další fotografie k receptu Dršťková polévka s kapií
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Dršťková polévka s kapií