Dršťková polévka s kapií – recept

Dršťková polévka je získaná chuť. Někteří lidé si na ní opravdu pochutnávají, zatímco jiným se její chuť a konzistence příčí. Nakonec záleží na každém jednotlivci, zda si ji oblíbí, nebo ne!

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 900 gramů drštěk nakrájených na malé kousky
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 oloupané a na kostičky nakrájené brambory
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku kapií
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých petrželových listů

Postup:

Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na mírném ohni olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání vařte do změknutí, asi 5 minut. Přidejte dršťky a za občasného míchání vařte, dokud nezačnou hnědnout, asi 6 minut.

Přidejte kuřecí vývar, rajčatový protlak, kmín, uzenou papriku, oregano, bobkové listy a podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a nepřikryté vařte, dokud dršťky nezměknou, asi 1,5 hodiny.

Přidejte brambory a mrkev a vařte, dokud nejsou měkké, asi 20 minut. Vmíchejte kapie a petrželku a vařte dalších 5 minut. Polévku podávejte horkou. Tato polévka vyvolává, podobně jako například houbová polévka, v některých lidech nechuť. Nicméně jedná se opravdu o výbornou pochoutku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang