Domácí tortily – recept

Počet osob:

16

Doba přípravy:

45 minut

Ingredience:

1 1/2 hrnku hladké mouky 1 hrnek kukuřičné mouky 1 hrnek teplé vody

Postup:

Do mísy prosijeme hladkou a kukuřičnou mouku. Uprostřed uděláme důlek a postupně přiléváme teplou vodu. Vypracujeme tuhé, hladké těsto. Těsto rozdělíme na díly – podle požadované velikosti tortill. 16 ks o průměru 20 cm, 20 ks o průměru 15 cm nebo 40 ks o průměru 10 cm Díly tence vyválíme na slabě pomoučeném vále – těsto by mělo mít tloušťku asi jako list papíru.

Díly těsta, se kterými nepracujeme, zabalíme do fólie, aby neosychaly. Nasucho rozehřejeme pánev a vložíme jednu tortillu. Když se okraje začnou mírně stáčet, obrátíme ji a opékáme druhou stranu. Každá strana jen několik sekund. Mouku z tortill, která se začně připalovat na dně pánve, vytřeme papírovým ubrouskem.

Poznámka: Domácí tortilly po delším stání změknou. Natrháme je na menší kusy a podáváme s omáčkami (k namáčení). Můžeme je také plnit nejrůznějšími náplněmi nebo svinout jako pokrm zvaný burritos. V dobře uzavřené nádobě vydrží čerstvé asi týden.

O receptu Domácí tortily 28.09.2011 28.09.2011

 

Domácí tortily

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang