Bůček nadívaný celerovou nádivkou – recept

Bůček plněný celerovou nádivkou je tradiční recept, který je známý již po staletí. Tento chutná pokrm se obvykle podává s bramborovou kaší, omáčkou a zeleninovou přílohou. Je to výborný zdroj bílkovin.

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 1/2 oloupaného celeru
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. V samostatné misce smíchejte rozpuštěné máslo, nakrájený nebo nastrouhaný celer, strouhanku, petrželku, černý pepř, sůl, česnekový prášek, cibulový prášek, tymián, oregano a parmazán.

Maso nařízněte tak, aby se vám dalo naplnit směsí. Bůček naplňte a z vnější strany ho ještě posolte a opepřete. Bůček zašijte, aby směs nevylézala ven. Zapékací misku vymažte a vložte do ní naplněný bůček. Podlijte vodou nebo pivem a dejte péct na hodinu a půl.

Podávejte s oblíbenou přílohou. Skvělou alternativo je také bůček na pivu se zelím.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang