Zařazení:
Počet osob:
2
Doba přípravy:
60 minut
Ingredience:
větší kus vepřového bůčku 500 g kysaného zelí (scezené a propláchnuté) 300 ml piva 1 cibule špek hladká mouka sladká paprika pepř sůl
kmín
Postup:
Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit v kastrole. Z bůčku odkrojíme kůži a kosti, maso pokrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou. Maso osmahneme na špeku. Když se zatáhne, vyndáme ho z kastrolu a ve výpeku osmahneme cibuli.
Tu podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem a přidáme maso. Bůček na pivu se zelím dusíme nebo pečeme v troubě asi 40 minut, až je maso měkké.
O receptu Bůček na pivu se zelím 03.11.2011 03.11.2011
118x, uvařeno: 2x
Bůček na pivu se zelím