Bůček na pivu se zelím – recept

Zařazení:

Hlavní jídla, Vepřové maso

Počet osob:

2

Doba přípravy:

60 minut

Ingredience:

větší kus vepřového bůčku 500 g kysaného zelí (scezené a propláchnuté) 300 ml piva 1 cibule špek hladká mouka sladká paprika pepř sůl

kmín

Postup:

Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit v kastrole. Z bůčku odkrojíme kůži a kosti, maso pokrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou. Maso osmahneme na špeku. Když se zatáhne, vyndáme ho z kastrolu a ve výpeku osmahneme cibuli.

Tu podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem a přidáme maso. Bůček na pivu se zelím dusíme nebo pečeme v troubě asi 40 minut, až je maso měkké.

O receptu Bůček na pivu se zelím 03.11.2011 03.11.2011

118x, uvařeno: 2x

lenina

 

Bůček na pivu se zelím

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang