
Vepřový bůček na pivu se zelím je oblíbené německé jídlo, které se obvykle podává jako hlavní chod. Vepřový bůček se obvykle vaří pomalu několik hodin, aby byl křehký a chutný. Pokrm se obvykle podává s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem a často se k němu podává studené pivo.
Ingredience:
- 450 g vepřového bůčku nakrájeného na silné plátky
- 1 láhev piva
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 hlávka zelí nakrájená na tenké plátky
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Plátky vepřového bůčku rozložte v jedné vrstvě do pekáče. Plátky vepřového bůčku přelijte pivem a posypte česnekem, olivovým olejem, červeným vinným octem, solí a pepřem. Vepřový bůček pečte 25 minut.
Do pánve přidejte zelí a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi. Pečte dalších 20 minut, dokud není vepřový bůček propečený a zelí měkké. Výborný je také česnekový bůček v paprice nebo bůčková roláda.