Bůček na pivu se zelím – recept

Vepřový bůček na pivu se zelím je oblíbené německé jídlo, které se obvykle podává jako hlavní chod. Vepřový bůček se obvykle vaří pomalu několik hodin, aby byl křehký a chutný. Pokrm se obvykle podává s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem a často se k němu podává studené pivo.

Ingredience:

  • 450 g vepřového bůčku nakrájeného na silné plátky
  • 1 láhev piva
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 hlávka zelí nakrájená na tenké plátky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Plátky vepřového bůčku rozložte v jedné vrstvě do pekáče. Plátky vepřového bůčku přelijte pivem a posypte česnekem, olivovým olejem, červeným vinným octem, solí a pepřem. Vepřový bůček pečte 25 minut.

Do pánve přidejte zelí a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi. Pečte dalších 20 minut, dokud není vepřový bůček propečený a zelí měkké. Výborný je také česnekový bůček v paprice nebo bůčková roláda.

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang