Brambory se slaninou a pivem – recept

Tři české klasické suroviny v jednom: brambory, slanina a pivo. Spojení omamné, probouzející všechny sliny v ústech. Příprava je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času.

Ingredience

  • 400 g brambor
  • cibule
  • 80 g uzené slaniny
  • 2 lžíce piva
  • máslo
  • petrželka

Postup

Skoro uvařené brambory scedíme a nakrájíme na měsíčky, na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla, osmažíme cibuli i slaninu a přidáme brambory. Vše opečeme pomalu do zlatova a nakonec zalijeme pivem. Pivo necháme vypařit a servírujeme s nakrájenou petrželkou.

Pivo je v kuchyni vcelku oblíbenou ingrediencí. Důkazem budiž recept na párky na pivu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang