Brambory s olejovkami – recept

Brambory s olejovými vločkami je pokrm, který se skládá z tenkých plátků brambor smažených v oleji, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Často se podává jako předkrm nebo příloha s různými dipy a omáčkami, které doplňují jeho chuť. Brambory se obvykle ochucují bylinkami, jako je rozmarýn nebo šalvěj, a česnekem a různým kořením.

Ingredience:

  • 900 g brambor nakrájených na tenká kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku parmezánu
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 2 polévkové lžíce česnekových vloček
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Lehce vymažte velký plech sprejem na pečení nebo olivovým olejem. Na připravený plech položte plátky brambor v jedné vrstvě. Brambory pokapejte olivovým olejem. Brambory posypte parmazánem, oreganem, česnekovými vločkami, solí a pepřem.

Jemně promíchejte a pečte 20-25 minut, nebo dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Připravit si můžete také brambory v alobalu nebo zapečené brambory s nivou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang