Brambory v alobalu – recept

Brambory v alobalu jsou oblíbeným rychlým jídlem, ať už jako hlavní chod, příloha, nebo svačina. Příprava je tak nenáročná, že ji zvládne i dítě, zatímco si rodiče mohou vychutnávat šálek kávy na balkoně nebo na zahradě a těšit se na lahodnou večeři.

Ingredience

  • 8 brambor
  • 2 středně velké mrkve
  • 300 g netučného tvarohu
  • kelímek bílého – smetanového – jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup

Omyté, osušené brambory – celé a neoloupané – upečeme zabalené v alobalu; mezitím nastrouháme nahrubo mrkev, tvaroh smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme. Zapečené brambory zpola rozbalíme, křížem nožem nařízneme, rozevřeme vidličkou. Na talíře upravíme porce brambor, které polijeme tvarohovou omáčkou, před podáváním ozdobíme mrkví.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang