Bramborový salát s okurkou – recept

Tento bramborový salát s okurkou využívá brambory a okurky k vytvoření snadné a chutné přílohy. Brambory se uvaří a pak se smíchají s nakrájenými okurkami, majonézou, citronovou šťávou, bylinkami a kořením a vznikne lehký a osvěžující salát. Je to ideální příloha ke grilování a skvělá po celý rok pro každou příležitost! Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 5 velkých brambor, uvařených a nakrájených na kostky
  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
  • 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku koprové okurky nakrájené na kostičky
  • 1/2 okurky nakrájené na kostičky
  • 1 vařené vejce, nakrájené na kousky
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup:

Uvařené brambory vložte do velké mísy a dejte stranou.

V samostatné míse smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, aby se spojily.

Směs majonézy nalijte na brambory a promíchejte.

K bramborám přidejte celer, červenou cibuli, okurky, vejce a petrželku a promíchejte.

Bramborový salát před podáváním alespoň 1 hodinu chladíme. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang