Bramborový salát s hráškem – recept

Bramborový salát s hráškem je klasická příloha, která se skvěle hodí na piknik nebo grilování. Je krémový a aromatický a obvykle obsahuje směs majonézy, hořčice a bylinek. Je to skvělý způsob, jak si brambory trochu ozvláštnit!

Ingredience:

  • 900 g brambor, oloupané a nakrájené na centimetrové kostky.
  • 1 hrnek mraženého hrášku, rozmrazený
  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu na silném ohni a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 12 minut. Scedíme a necháme vychladnout.

Ve velké míse smíchejte brambory, hrášek, majonézu, hořčici, ocet, kopr, česnek, sůl a pepř. Míchejte, dokud se nespojí.

Před podáváním přikryjte a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu odležet. Podávejte studené. Sice se nejedná o klasický český bramborový salát, ale rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. Lze ho také ozvláštnit dalšími ingrediencemi a mít například bramborový salát s lákem z okurek, nebo se samotnou okurkou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang