Počet osob:
8
Doba přípravy:
90 minut
Ingredience:
50 g petržele syrové 50 g syrové mrkve 100 g syrového celeru 2 vejce 750 g brambor 100 g moravského uzeného nebo jiné uzeniny 1 menší cibule 250 ml nakrájených sladkokyselých okurek 200 ml majonézy 200 g sterilovaného hrášku
necelá lžička soli
Postup:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 – 15 minut. Váha kořenové syrové zeleniny je uvedená již očištěné. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme majonézu, cibuli, okurky, osolíme a promícháme.
Do této směsi přes kolečko na salát protlačíme brambory a promícháme je s majonézou. Salát ochutnáme a můžeme ještě podle chuti přidat okurky, nebo majonézu. Dále přidáme uzené maso, zeleninu a vejce protlačené přes kolečko. Promícháme a na závěr přidáme propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Promíchaný salát přendáme do mísy přiměřené velikosti a dáme vychladit.
O receptu Bramborový salát s hráškem 01.12.2011 01.12.2011
46x, uvařeno: 3x
Další fotografie k receptu Bramborový salát s hráškem
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Fotka: JanaB
Bramborový salát s hráškem