Bramborový salát s okurkovým nálevem je klasická příloha, která se skvěle hodí k masu i rybám. Tento salát se skvěle hodí k zvýraznění chuti každého jídla.
Ingredience:
- 5 šálků oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 3 zelené cibulky, jemně nasekané
Okurkový nálev:
- 1 šálek okurek nakrájených na kostičky
- 1/4 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup:
Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte je studenou vodou. Přiveďte je k varu a vařte 8-10 minut nebo dokud brambory nezměknou. Slijte je a nechte vychladnout. Ve velké míse vyšlehejte majonézu, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, sůl a pepř.
Do majonézové směsi přidejte brambory, petrželku, kopr a zelenou cibulku a promíchejte. Chcete-li připravit okurkový nálev, smíchejte všechny ingredience ve středně velké míse a promíchejte. Bramborový salát podávejte s okurkovým nálevem navrchu. Můžete podávat například s rybou na kmíně.