Bramborový salát s okurkovým lákem – recept

Bramborový salát s okurkovým nálevem je klasická příloha, která se skvěle hodí k masu i rybám. Tento salát se skvěle hodí k zvýraznění chuti každého jídla.

Ingredience:

  • 5 šálků oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 3 zelené cibulky, jemně nasekané

Okurkový nálev:

  • 1 šálek okurek nakrájených na kostičky
  • 1/4 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup:

Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte je studenou vodou. Přiveďte je k varu a vařte 8-10 minut nebo dokud brambory nezměknou. Slijte je a nechte vychladnout. Ve velké míse vyšlehejte majonézu, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, sůl a pepř.

Do majonézové směsi přidejte brambory, petrželku, kopr a zelenou cibulku a promíchejte. Chcete-li připravit okurkový nálev, smíchejte všechny ingredience ve středně velké míse a promíchejte. Bramborový salát podávejte s okurkovým nálevem navrchu. Můžete podávat například s rybou na kmíně.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang