Bramborový knedlík s cuketou – recept

Počet osob:

6

Doba přípravy:

50 minut

Ingredience:

250 g cukety 1 vejce 1 balení bramborové knedlíky v prášku 1 lžíce hrubé mouky na vyválení

2 lžičky soli do vody na vaření

Postup:

Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmícháme v ní vejce a přisypeme suchou směs na knedlíky. Rychle vařečkou promícháme a necháme těsto 15 minut odpočinout. Dáme si vařit dostatečné množství vody.

Těsto si přendáme na pracovní plochu a můžeme, ale nemusíme zpracovat ještě trochu rukou. Vyválíme si šišku, kterou rozkrájíme na 5 – 6 dílů. Převálením upravíme na knedlíkový tvar. Na stůl si dáme nepatrně hrubé mouky a knedlíky na ní jen převálíme. Vkládáme je do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedneme ode dna a více nemícháme. Po 15 minutách knedlíky vyplavou, počkáme ještě 2 minuty a knedlíky vyjmeme z vody. Horké je nakrájíme nití, studené nožem.

Bramborový knedlík s cuketou podáváme se zelím a pečeným masem, ke gulášům, nebo i jako knedlík s vejcem.

O receptu Bramborový knedlík s cuketou 13.12.2011 13.12.2011

 

Bramborový knedlík s cuketou

Copyright © 2023 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang