Počet osob:
6
Doba přípravy:
50 minut
Ingredience:
250 g cukety 1 vejce 1 balení bramborové knedlíky v prášku 1 lžíce hrubé mouky na vyválení
2 lžičky soli do vody na vaření
Postup:
Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmícháme v ní vejce a přisypeme suchou směs na knedlíky. Rychle vařečkou promícháme a necháme těsto 15 minut odpočinout. Dáme si vařit dostatečné množství vody.
Těsto si přendáme na pracovní plochu a můžeme, ale nemusíme zpracovat ještě trochu rukou. Vyválíme si šišku, kterou rozkrájíme na 5 – 6 dílů. Převálením upravíme na knedlíkový tvar. Na stůl si dáme nepatrně hrubé mouky a knedlíky na ní jen převálíme. Vkládáme je do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedneme ode dna a více nemícháme. Po 15 minutách knedlíky vyplavou, počkáme ještě 2 minuty a knedlíky vyjmeme z vody. Horké je nakrájíme nití, studené nožem.
Bramborový knedlík s cuketou podáváme se zelím a pečeným masem, ke gulášům, nebo i jako knedlík s vejcem.
O receptu Bramborový knedlík s cuketou 13.12.2011 13.12.2011
Bramborový knedlík s cuketou